« Persbericht - EU Parlement bespreekt Nederlands voorstel eerlijke vleesprijs 5 februari »

Gepubliceerd op 03-02-2020

Meer info zie Engelstalig persbericht:

https://tappcoalition.eu/nieuws/13130/eu-parliament-to-discuss-dutch-proposal-for-a-fair-meat-price-5th-of-feb

Op 5 februari 2020 worden twee rapporten gepresenteerd in het Europese Parlement tijdens een event. De twee rapporten worden vervolgens bediscussieerd door Europarlementariers. De rapporten doen voorstellen om milieukosten zoals broeikasgassen op te nemen in de prijs van vlees, waarbij de opbrengsten gebruikt worden ten gunste van alle betrokkenen: boeren, consumenten, het milieu, het dierenwelzijn van vee en ontwikkelingslanden. 

Het TAPP Coalition rapport dat wordt gepresenteerd heet: "Aligning food pricing policies with the European Green Deal -                                                     True pricing of meat and dairy in Europe, including CO2 costs, a Discussion Paper"

Het rapport is hier te vinden: 

 https://tappcoalition.eu/nieuws/13130/eu-parliament-to-discuss-dutch-proposal-for-a-fair-meat-price-5th-of-feb 

Het rapport van CE DELFT en de Samenvatting hiervan "A Sustainability charge on meat' is hieronder te vinden:

https://www.cedelft.eu/en/publications/2411/a-sustainability-charge-on-meat

Interview with Tapp Coalition director Jeroom Remmers about the proposal (4 minutes):

https://drive.google.com/file/d/1uqKx0DJWqhmDB821wNrR35jT55nw3OT7/view?usp=sharing

017800141-TAPP-Coalitie-Infographic-ENG-1580730826.jpg