« Petitie eerlijkevleesprijs.nl van start »

Gepubliceerd op 02-05-2020

De petitie eerlijkevleesprijs.nl staat online!
 
Vanaf vandaag is de nieuwe website eerlijkevleesprijs.nl live gegaan. Deze website linkt Nederlanders direct door naar de petitie van de True Animal Protein Price (TAPP) Coalitie op Avaaz.org: klik hier om direct naar de petitie te gaan.

De TAPP Coalitie heeft het afgelopen jaar succesvol aangekaart dat Nederland een eerlijke en iets hogere vleesprijs wil. Door de nadruk op het verbinden van allerlei groepen die hier een gedreven mening over hebben, konden wij draagvlak bouwen in ons land (63% van de Nederlanders steunt het initiatief). Zo houden we op deze manier veel partnerorganisaties die vaak allemaal nét iets anders willen bij elkaar en vormen zo inmiddels een invloedrijke kracht voor verandering.

Ook de regering denkt positief over het plan van de TAPP Coalitie en stuurde een doorrekening door topambtenaren en planbureau's over de positieve mogelijkheden van een eerlijke vleesprijs, subsidies voor groenten en fruit en compensaties voor boeren en lage inkomens op 22 april naar de Tweede Kamer. 
Klik hier voor het persbericht.

Jij kan helpen
Om dit breed gedragen voornemen ook daadwerkelijk en snel realiteit te maken is de steun van Nederland nu ook nodig! Via de petitie roepen we de politiek op om dit voornemen snel door te voeren. Ondertekenen kan hier. 

Wil je onze petitie ondersteunen met je organisatie en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op via  info@tappcoalitie.nl 

Meer Informatie
Wil je nog wat meer informatie over het voorstel voor de eerlijke vleesprijs en de petitie, kijk dan op www.eerlijkevleesprijs.nl

Wil je meer informatie over de TAPP Coalitie, kijk dan op www.tappcoalitie.nl

We hebben ieders hulp nodig hard nodig! Niet alleen de website eerlijkevleesprijs.nl, maar ook de petitie voor de eerlijke vleesprijs staatinmiddels een paar dagen online en heeft zonder verdere inspanningen al zo’n 2000 handtekeningen. Onder andere van Jan Terlouw, Herman den Blijker en Miljuschka Witzenhausen. We willen met deze petitie zo snel mogelijk 50.000 handtekeningen verzamelen zodat we deze kunnen overhandigen aan minister Hoekstra, minister Schouten en aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Doel: zoveel mogelijk verkiezingsprogramma's nemen de voorstellen voor een Eerlijke Vleesprijs op, met besteding van de inkomsten hieruit (zoals goedkopere groenten en fruit). Het is tijd om Nederland op te roepen om hun stem voor een Eerlijke Vleesprijs te laten horen.

Dit kunnen wij alleen voor elkaar krijgen met jullie inzet. Hoe kunnen jullie een actief onderdeel zijn van deze petitie?

1. Door de petitie zelf te ondertekenen
2. Door onze posts op social media te delen met jullie eigen volgers op:

https://www.facebook.com/Tapp-coalitie-415579765917308/

https://www.instagram.com/tappcoalitie/

https://www.linkedin.com/company/49105461/

https://twitter.com/tappcoalitie

Samen kunnen we de petitie op korte termijn een groot succes maken!

----------------------------------------------------------------------------

Dit nieuwsbericht is o.a. opgepakt door de volgende media: 

https://www.agriholland.nl/nieuws/bericht.php?id=222533

https://www.biojournaal.nl/article/9212841/minister-hoekstra-beveelt-tweede-kamer-eerlijke-vleesprijs-aan-en-goedkopere-groenten-en-fruit/

https://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=222533

https://www.doen.nl/nieuws/petitie-een-eerlijke-vleesprijs-voor-een-gezonde-wereld-.htm

https://www.varkensinnood.nl/nieuwsartikelen/teken-petitie-voor-een-versnelde-invoering-van-een-eerlijke-vleesprijs

https://nmfgroningen.nl/nieuws/teken-voor-een-eerlijke-vleesprijs/

  

 

Afbeelding-social-1-1588419823.png
Afbeelding-social-2-1588419833.png