« Het TAPP Coalitie Lustrum Congres 29 mei! »

Gepubliceerd op 06-05-2024

Om haar 5-jarig bestaan te vieren, organiseert de TAPP Coalitie een gratis Lustrum Congres op 29 mei in het OBA Theater in Amsterdam, aan de Oosterdokskade 143, vlakbij het C.S (looproute: 12 min lopen). 

Komt u ook? Klik hier voor uw gratis tickets. Meld u aan voor 22 mei!

Vanaf 13.00 u. bent u welkom, het programma duurt van 13.30 tot 17.10 u, en afsluitend is er een borrel tot 18.30 u.

TAPP Coalitie trakteert op koffie, thee, drankjes en hapjes. 
Voor lunch of diner kunt u terecht bij het uitstekende restaurant van Vermaat (op dezelfde verdieping als de foyer en theaterzaal van OBA).

Een paar highlights (voor het volledige programma kijk onder aan de pagina):

 • Visie van Rabobank directeur Agri-Food Alex Datema op belonen en beprijzen milieu-emissies in de veehouderij en key note prof. Jaap Seidell, voeding en gezondheid VU.

 • De stappen die Albert Heijn zet in de eiwittransitie en true pricing - met Anita Scholte op Reimer, Directeur Duurzaamheid.

 • Let op, dit is in de week dat Jumbo stopt met stunten en alle aanbiedingen op vers vlees.

 • Hoe lukte het de TAPP Coalitie in 5 jaar tijd om een heffing op vlees van een taboe thema naar de politieke agenda te krijgen?

 • Uitslag representatieve enquête van Prosu onder Nederlandse veehouders over belonen en beprijzen.
  • Hierin zullen boeren hun mening en voorkeur geven voor een serie aan oplossingen voor de crisis in de landbouw. Ook de boeren achterban van TAPP Coalitie heeft de enquête ingevuld in een aparte online versie.

 • Een EU verkiezingsdebat  over de toekomst van het Europees Landbouw- en Voedselbeleid en beprijzing, met vier vertegenwoordigers van het CDA, PvdA/GL, D66, en PvdD.
  • Komt er wat hun betreft bijvoorbeeld ook een ETS systeem voor slachterijen en zuivelfabrieken en extra geld voor boeren voor reductie van emissies? 

 • Een speech namens Piet Adema door de Directeur-Generaal Agro, Min LNV: Jan-Willem Beaujean. Key notes van o.a. Claire van den Broek, directeur True Price en Pauline Rosenberg van Vermaat

 • Nieuwe voorstellen en visies van Wetenschappelijke Bureaus van GL/PvdA, VVD, ChristenUnie, PvdD en D66 over het belonen en beprijzen in de landbouw- en voedselsector, opgenomen in een congresbundel. 

Hopelijk zien we u daar!

Haal hier uw gratis tickets!
Meld u aan voor 22 mei!

Lustrum Congres Programma Blok 1 Inleiding en 5 jaar TAPP Coalitie! [13.35-14.20] (4).png

Oproep-petitie-website-1-1715030440.png
Lustrum-Congres-Programma-Blok-1-Inleiding-en-5-jaar-TAPP-Coalitie-13-35-14-20-4-1715588966.png