« Vacature: Stagiair Communicatie bij TAPP Coalitie

Gepubliceerd op 23-09-2024

Heb je affiniteit met duurzaamheid en wil je je graag inzetten voor een toonaangevende maatschappelijke organisatie op het gebied van voedsel en klimaat, actief in Nederland en Europa? Ben je sterk op het gebied van communicatie en heb je ervaring met het creëren van content voor sociale media? Heb je minstens 4 maanden 8 tot 16 uur per week tijd naast je studie of baan? Dan is de rol van Stagiair Communicatie bij TAPP Coalitie iets voor jou!

Over TAPP Coalitie
TAPP Coalitie is een kleine, dynamische organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en maatschappelijke impact. We werken samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke partners om positieve verandering te stimuleren en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit doen wij door ons in te zetten voor een eerlijke, hogere prijs voor vlees en zuivel in Nederland en internationaal (emissiebeprijzing) en een lagere prijs voor gezonde, duurzame voeding.

Functieomschrijving
Als Stagiair Communicatie krijg je de kans om ervaring op te doen met verschillende communicatie-werkzaamheden. Je zult vanaf najaar 2024 tot 1 april 2025 (of later) betrokken zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën, het beheren van sociale media (Nederlands en Engels), het schrijven van content, het onderhouden van contacten met media en het uitbreiden van de volgers op social media. Je werkt nauw samen met het kleine communicatieteam en krijgt de ruimte om creatieve ideeën in te brengen. De uren kunnen worden ingepland zoals het jou uitkomt naast studie of werk. Daarnaast vindt er wekelijks een (online) meeting plaats om het overzicht te behouden en begeleiding te bieden waar nodig. Maandelijks is er een planningsoverleg met teamgenoten.

Verantwoordelijkheden
- Het ontwikkelen van een communicatiestrategie voor sociale media;
- Beheren van sociale media-accounts en creëren van aansprekende content (LinkedIn, Facebook, X, Instagram en YouTube);
- Schrijven van persberichten, nieuwsberichten, nieuwsbrieven en andere communicatiematerialen (bijvoorbeeld een petitie);
- Onderhouden van contacten met media en stakeholders;
- Bijdragen aan de organisatie van evenementen en campagnes.

Profiel
- Je volgt of volgde bij voorkeur een relevante opleiding op het gebied van communicatie, marketing of een vergelijkbare studierichting, op HBO- of WO-niveau (of hebt al ervaring/handigheid met sociale media);
- Je hebt affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijke vraagstukken;
- Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel Engels als Nederlands, in schrift en mondeling;
- Je bent inzetbaar voor 8 tot 16 uur per week, minstens 4 maanden;
- Creatief, zelfstandig en proactief.

Aanbod
- Stageperiode: oktober-november 2024 t/m maart-april 2025;
- Werken vanuit huis;
- Een stagevergoeding van €5 per uur, tot €210 euro per maand;
- Een uitdagende stageplaats binnen een dynamische en impactvolle organisatie;
- Mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende aspecten van communicatie;
- Flexibele werktijden en ruimte voor eigen initiatief.

Sollicitatieprocedure
Stuur je CV en motivatiebrief naar Jeroom Remmers via info@tappcoalitie.nl. De deadline voor sollicitaties is 12-10-2024. Online gesprekken zullen plaatsvinden vóór 19 oktober.  We kijken uit naar je sollicitatie!

writing-01727091361.jpg