« ACAI-TAPP bezoekt Nigeriaanse Minister van Milieu»

Gepubliceerd op 29-07-2024

Op 24 juli 2024 bracht een delegatie van TAPP Coalitie-partner Africa Climate Action Initiative (ACAI) een beleefdheidsbezoek aan de Nigeriaanse Minister van Milieu, Balarabe Abbas Lawal, op het hoofdkantoor van het ministerie in Mabuchi, Abuja.

De vertegenwoordigers van ACAI-TAPP waren professor Emmanuel Oladipo (hoofdexpert klimaatverandering voor ACAI) en professor Laurelta Tudararo-Aherobo (directeur vrouwenmobilisatie en mentoring, ACAI, Afrika).

Na de introductie van het team presenteerde professor Oladipo de reden van het bezoek en overhandigde de minister een brief ter ondersteuning van True Animal Protein Pricing en de voordelen hiervan voor Nigeria, ondertekende verklaringsdocumenten van COP28 en COP29 en de conceptverklaring voor presentatie aan Afrikaanse klimaatonderhandelaars.

De minister reageerde positief, met name op het gebruik van belasting voor het Loss & Damage Fund, en zegde toe om samen te werken met de Minister van Landbouw om TAPP-initiatieven te realiseren, met andere Afrikaanse ministers van Milieu te spreken tijdens de komende COP16-conferentie in Abidjan om de petitie van TAPP Coalitie te ondersteunen, en de verklaring voor te leggen aan de Afrikaanse onderhandelaars. Ook zal hij keynote speaker zijn bij een evenement tijdens de volgende klimaatconferentie in november 2024 COP29. 

ACAI-Nigeria-1722266915.jpeg