« Voedingscentrum start campagne: 'Mannen, eet de helft minder vlees' »

Gepubliceerd op 21-11-2018

Het Voedingscentrum wil dat mannen de helft minder vlees gaan eten en om dat voor elkaar te krijgen is de instelling een campagne begonnen.

Met ‘Er is meer dan vlees’ wil het centrum laten zien dat er alternatieven zijn voor bijvoorbeeld een malse biefstuk. “Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu”, aldus het centrum.

Het advies is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Vooral mannen zouden minder vlees kunnen gaan eten. Waar vrouwen ongeveer 100 gram minder vlees per week kunnen consumeren, is dit voor mannen gemiddeld zeker 400 gram.

Vooral minder bewerkt en rood vlees eten en bijvoorbeeld ei, noten en peulvruchten als vervanger kiezen, zorgt voor een lager risico op ziekten als kanker, diabetes type 2 en een beroerte, aldus het Voedingscentrum. En wie 100 gram minder vlees per week eet, verlaagt ook nog eens de milieu-impact met 7 tot 10 procent.

 
De campagne is de komende maand te zien via abri’s op NS-stations. Ook delen onder anderen rapper Dio en cabaretier René van Meurs via hun socialmediakanalen hoe zij minder vlees eten.

 
Via de website erismeerdanvlees.nl zijn bovendien T-shirts te bestellen, met opdrukken als ‘Get egg-cited’ en ‘Never bean so happy’. Ze kosten 14,95 euro per stuk, plus 5 euro verzendkosten.

Bron:

https://www.businessinsider.nl/voedingscentrum-mannen-minder-vlees/

voedingscentrum1-foto-man-1542833713.jpg
voedingscentrum4-800x533-1542833713.jpg